Célunk

A Pszieszta – Pécsi Pszichológus Napok a Pécsi Tudományegyetem pszichológia szakos hallgatói által szervezett programsorozat. Célkitűzésünk az első, 1996-ban megrendezett esemény óta nem változott: szeretnénk a hallgatóknak is érdekes, de a laikusok számára is érthető, színes tudományos előadások és más programok segítségével közelebb hozni az emberekhez a pszichológiát.

Főeseményünk egy háromnapos tavaszi konferencia, ahol pécsi és más városokból meghívott előadókkal várjuk az érdeklődőket. A rendezvény minden évben egy adott témára, motívumra épül, melyet igyekszünk minél több szempontból körüljárni. A külföldi hallgatókat angol nyelvű előadásokkal vonjuk be és lehetőséget biztosítunk egyetemünk diákjainak, hogy kutatási eredményeiket bemutassák. A tudományos rendezvényt a témához kapcsolódó, de nem szorosan szakmai („off”) kísérőprogramokkal is színesítjük.

Emellett a tanév során rendszeresen szervezünk „Pszieszta Light” eseményeket és filmklubokat is, ahol pszichológiai témájú előadásokon vagy beszélgetéssel kísért filmvetítéseken vehetnek részt az érdeklődők sütemény és tea mellett. Ezek között szintén akad angol nyelvű, amelyekkel a külföldi hallgatókat is szeretnénk megszólítani. 2016-ban a szervezőcsapat tagjaiból megalakult a Pszieszta Off Band, amely rendszerint a főesemény előtt nem sokkal adott koncerttel teremti meg a hangulatot a konferenciához, de szerepeltek már az Ördögkatlan Fesztiválon, a Pécsibölcsész Udvarban is.

Pszieszta Band

A Pszieszta Band egy pszichológus hallgatókból álló csoportosulás, akik 2016 óta minden évben egy akusztikus örömzenélés keretében hangolják rá az érdeklődőket a Pécsi Pszichológus Napokra. Bár a zenekar teljes felállása évente változik és a tagok zenei ízlése sem fedi teljesen egymást, mindig találnak közös nevezőt, amely által egy sokszínű, feldolgozásokból álló programot tudnak létrehozni. A Szenes klubban megtartott, családias hangulatú koncertjükön kívül, a konferenciát is ők nyitják meg elsőként egy dallal, valamint az Ördögkatlan Fesztivál Pécsibölcsész Udvarában is idén már másodjára léptek fel egy 40 perces műsorral.

Berecz Anna

ének


Béres Veronika

ének


Szondi Borbála

ének


Hevesi István

dob


Kemény Viktor

herfli


Magyar Tárek

basszusgitár/gitár


Pszieszta CsoKi

Csoportvezetői és Koordinációs Információcsere

További tagok